Leevin ja Jussin Ilmasto-TET ympäristökoulu Polussa

Hei.

Tässä Leevi, Kalajärven koulun 9. luokalta. Olen ollut TETissä kaksi viikkoa. Menin ilmasto TETtiin Pääkaupungin Kierrätyskeskukseen. Teimme täällä Ilmasto-TETin lisäksi muutamia pieniä hommia, kuten leikkasimme pinsseihin symboleita, laitoimme kirjekuoriin palapeleita, jotka tulivat opetuskäyttöön, teimme heidän ympäristökoulu Polusta ja Tuumasta trailerin, joka näytettiin monille kymmenille alan ihmisille. Me myös opimme lisäämään heidän nettisivulleen tuotteita ja pakkaamaan tavaraa. Kävimme myös monilla ympäristöopetustunneilla, missä otimme kuvia traileriin joka kertoi heidän ympäristökasvatus asioistaan.Vierailimme myös heidän kaupoissaan Nihtisillassa ja Itäkeskuksessa, joista otimme kuvia.
Opimme viikon aikana paljon Kierrätyskeskuksesta ja sen toiminnasta, sillä ennen TETtiä emme oikein tienneet mitä he tekivät. He opettavat monia ihmisiä ja auttavat heitä ymmärtämään kierrätyksestä ja siihen liittyvistä asioista. Kävimme myös Vuosaaren peruskoulussa katsomassa opetusta ja leikkipuisto Intiassa, joissa näimme heidän opetustapoja. Heidän avullaan myös monet roskikseen menossa olleet esineet kunnostetaan tai laitetaan myyntiin niitä tarvitseville, he myös tekevät tekstiileistä uusia vaatteita ja huonekaluja, jota he kutsuvat plan B:ksi. Opimme viikon aikana myös paljon bussien käytöstä ja julkisen liikenteen yleensäkin. Jouduimme käyttämään niitä hyvin paljon, sillä asumme Pohjois-Espoossa, jossa julkisten yhteydet eivät ole kovin kummoiset.
Kierrätyskeskus hoitaa myös muut ilmastoon liittyvät asiat hienosti, ja heiltä tulee hyvin vähän kulutusta ja suurin osa heidän käyttämistään laitteista on ympäristöystävällisiä ja kaikki kahvit ja kahviruuat ovat useimmiten luomua tai reilun kaupan tuotteita. Opin myös hyviä vuorovaikutusasioita TETin aikana. Saimme myös ystäväni Jussin kanssa tehdä ekopassit, joiden opetuksessa opimme ilmastoon liittyvistä asioista ja kierrätyksestä, saimme myös ekopassit, jotka voimme liittää jossain kohtaa elämäämme CV:hen.

Kaiken kaikkiaan TET oli hyvin mukavaa Kierrätyskeskuksessa ja opimme paljon työelämästä ja ilmastosta ja kierrätyksestä. Myös ilmasto TET tethtävät olivat opettavaisia Ja opimme niistä paljon. Myös oli mukavaa, että opimme käyttämään julkisia ja suosittelen tätä myös muille ilmastosta tai kierrätyksestä kiinnostuneille. Oli myös hyvin mukavaa, kun minulla oli kaverini Jussi mukana, joka teki TETistä paljon mukavamman.

1 2 3

Kuva ekopassista.

Kuva minusta ja Jussista.

Haastattelimme myös kierrätyskeskuksen ympäristövastaava, josta kuva tässä:

Ja trailerin pitäisi olla kierrätyskeskuksen YouTube kanavalla Polku ja Tuuma nimellä.
T:Leevi